+440% groei in aantal verkopen voor Calmzy

CALMZY

+440% groei in aantal verkopen via Google Ads

Calmzy is specialist in de verkoop van verzwaringsdekens. Oprichter Jurgen Buuts had persoonlijke ervaringen met slecht slapen en stond daarin niet alleen. Miljoenen mensen wereldwijd hebben moeite om ‘s nachts goed tot rust te komen als gevolg van de dagelijkse drukte en hectiek. Onrustige slaappatronen leiden vaak tot zware vermoeidheid overdag. Met behulp van een verzwaringsdeken wist Jurgen dat negatieve patroon te doorbreken. Zo ontstond zijn missie om de nachtrust van lotgenoten drastisch te verbeteren door ze  echt uitgerust wakker te laten worden. Zodat ze weer vol energie in het leven kunnen staan.

calmzy verzwaringsdekens brandgang
+440%

Groei in verkopen

+67%

Groei in conversiepercentage

calmzy verzwaringsdekens brandgang cpa
-42%

in kosten per verkoop (CPA) 

calmzy shopping ads

Uitdaging

In maart 2020 kwam Calmzy bij Brandgang uit. Calmzy wil goed zichtbaar zijn bij deze specifieke doelgroep van mensen die direct op zoek zijn naar een oplossing voor een betere nachtrust. Calmzy had in eerste instantie zelf reeds marketingactiviteiten opgezet, maar de kosten per verkoop waren te hoog en het conversiepercentage te laag om van Calmzy een commercieel succes te kunnen maken.

Oplossing

Brandgang kreeg de opdracht de online marketingactiviteiten van Calmzy te verbeteren. Op basis van een performance marketing strategie werden de bestaande kanalen van Google Ads, Facebook en Instagram onder de loep genomen, waarbij in het eerste half jaar de focus werd gelegd op het verbeteren van Google Ads.

Door de constructieve samenwerking met Brandgang is het conversiepercentage via SEA in korte tijd met 67% gegroeid. Brandgang is een fijne partner en doen meer dan ze beloven.

Jurgen Buuts
Oprichter

Optimalisaties

Aan de optimalisatie van Google Ads ging een uitgebreid zoekwoordonderzoek vooraf. Op grond van de resultaten werden meerdere campagnes opgezet, waarbij iedere unieke zoekterm (+sterk gelijkende) in aparte advertentiegroepen werd opgedeeld. Er zijn bewust zoveel mogelijke brede zoekwoorden ingezet. De inzichten uit de brede zoektermen zijn gebruikt om advertentiegroepen op te zetten met exacte zoektermen.

Het account van Calmzy bestaat daardoor nu uit 60% exacte zoektermen. Dit heeft geleidt tot een hoge relevantie van advertenties op basis van zoektermen die gebruikt worden door potentiële kopers.

De advertenties met brede zoekwoorden blijven live staan, gezien we hier veel informatie uithalen op welke zoektermen men zoekt. Het proces van brede zoektermen in exacte advertentiegroepen plaatsen is een proces waar we continu mee bezig zijn. Hiermee behalen we CTR’s van 30% en hoger. 

Hypotheses testen

Om de kosten per verkoop via Google Ads te verlagen zijn verschillende hypotheses getest. Zo is onder meer geëxperimenteerd met biedstrategieën op vertoningspercentage, doel-ROAS en maximale CPA. Hieruit komt onder meer naar voren dat de experimenten per regio en land nogal verschillen. De tientallen hypotheses hebben in de afgelopen maanden direct geleid tot meer conversies en lagere kosten per conversie.

Converterende zoektermen_1

Resultaat

Met de nieuwe Google Ads structuur is de CTR met 76% gestegen. De kwaliteitsscore is verhoogd van 4/10 naar de maximale score van 10/10. Het advertentiebudget hebben we per campagne verhoogd, zodat Calmzy altijd zichtbaar is op de meest belangrijke zoekwoorden. Door geslaagde experimenten door te voeren op de bestaande campagnes is een explosieve groei in aantal conversies (+440%) gerealiseerd. Daarnaast zijn de kosten per verkoop met -42% gedaald. Tenslotte zien we dat remarketing via Facebook en Instagram in 65% van alle aankopen onderdeel is geweest van het conversiepad (eerste bezoek tot daadwerkelijk aankoop). Op grond van onze aanpak is Calmzy van een start-up doorgegroeid naar een van de grootste aanbieders van verzwaringsdeken in de markt. En dat alles in een periode van een half jaar.

Direct meer resultaat uit online marketing?

Neem gerust contact met ons op voor een (digitale) kennismaking.

Meer cases