Een performance strategie op maat voor ERAC

ERAC

Een performance strategie op maat voor ERAC

ERAC is een adviesbureau voor regionale ontwikkeling door middel van Europese samenwerking. Het is erop gericht om organisaties, overheden en gemeenten te helpen met complexe maatschappelijke vraagstukken zoals bijvoorbeeld de energietransitie. Met ruim 28 jaar aan ervaring is ERAC een belangrijke speler op de Nederlandse markt en maakt het impact met onder andere subsidieadvies, beleidsontwikkeling, programmamanagement, fondsmanagement en kapitaalmarktonderzoek.

+60%

contact aanvragen

75%

via Google advertenties

+30%

websitebezoekers

ERAC Brandgang online marketing

Uitdaging

ERAC creëert in samenwerking met Zuid Creatives inspirerende content in de vorm van cases, whitepapers en blogs. Daarnaast is in 2020 de website in een nieuw jasje gestoken en is ERAC actief op LinkedIn en Instagram. De volledige branding van ERAC is erop gericht om bezoekers te informeren en inspireren. Niet vanuit een ivoren toren, maar buiten. Niet afstandelijk, maar toegankelijk en menselijk.

ERAC merkte dat de basis er al lag, maar dat het nu nog gezien én gevonden moet worden door potentiële klanten. Aan Brandgang de taak om een performance strategie te ontwikkelingen voor ERAC, waarmee ERAC hét bepalende adviesbureau moet worden in Nederland op het gebied van regionale ontwikkelingen.

Oplossing

Voor ERAC heeft Brandgang een langetermijnplan gemaakt dat is opgesplitst in een aantal fasen. Dit jaar zijn we begonnen met fase 1: het realiseren van meer bereik, kwalitatieve bezoekers op de website en groei in contactaanvragen. De kwaliteit van bezoekers hebben we gedefinieerd en gefilterd in Google Analytics door bepaalde pagina’s te groeperen en variabelen op te nemen, zoals bijvoorbeeld de variabele gemiddelde sessieduur.

Om kwalitatief verkeer te trekken hebben we verschillende campagnes bedacht voor thema’s die spelen in de markt. Voor bijvoorbeeld de energietransitie hebben we blogs en whitepapers geschreven en de juiste doelgroep targeting ingesteld op LinkedIn. Daarnaast hebben we Google Ads ingezet; niet enkel voor contactaanvragen, maar ook voor het genereren van downloads.

“De goede dingen juist doen en de juiste dingen goed doen. Brandgang voegt waarde toe aan onze gehele marketingstrategie.”

Jolande Wijman
Senior Marketeer

Marketing Automation

In fase 2 wordt marketing automation ingezet om downloads op te volgen en te kwalificeren naar kwalitatieve leads (MQL). Met marketing automation gaan we potentiële klanten met een opt-in informeren over verschillende thema’s in de markt. We delen deze leads in op basis van locatie. Aan de hand van deze indeling bouwen we lijsten die gebruikt kunnen worden bij regionale vraagstukken, aangezien vraagstukken niet overal gelijk zijn in Nederland. Alle fases worden door Brandgang in samenwerking met Zuid Creatives van A tot Z ontwikkeld. Van strategie en content creatie t/m de inzet van online campagnes en lead nurturing.

Resultaat

Door meerdere online kanalen in te zetten voor ERAC hebben we van 1 januari 2021 t/m 1 augustus 2021 al 60% meer contactaanvragen gegenereerd. Hiervan is 75% afkomstig van Google Ads. In totaal is het bezoek met 30% toegenomen. Een groot deel van deze groei is toe te kennen aan LinkedIn. Hier hebben we van maart 2021 t/m juni 2021 een campagne gedraaid voor de energietransitie, wat een belangrijk maatschappelijk thema voor gemeenten is. Door een bedrijfslijst met alle gemeenten in Nederland in te laden op LinkedIn hebben we in vier maanden tijd 157.000 weergaven gegeneerd onder gemeenten. Dit heeft bijna 4.000 klikken opgeleverd naar belangrijke pagina’s over de energietransitie. In totaal hebben bijna 200 mensen een whitepaper gedownload over de energietransitie. Dit zijn allemaal mensen geweest die werkzaam zijn bij een gemeente binnen functies die zich bezighouden met de energietransitie.

Over de samenwerking

De samenwerking met Brandgang geeft ons beter inzicht in zoekwoorden en zoekgedrag van onze (potentiële) opdrachtgevers. Hierdoor zijn we beter in staat om juiste content aan te bieden wat leidt tot een betere customer journey.

Het overzichtelijke dashboard dat Brandgang maakte stelt ons in staat om continu de website en onze online performance te optimaliseren. Dit inzicht is niet alleen voor onze marketing en sales waardevol maar voor de gehele organisatie, omdat we hiermee grip hebben op de acties die we uit- en inzetten. Samenwerken met Brandgang voelt niet als samenwerken met een bureau, maar ervaren wij eerder als een verlengstuk van onze marketingafdeling. Ze denken mee en zetten altijd een stap extra vooruit. Hiermee voegt Brandgang waarde toe aan onze gehele marketingstrategie. 

Net als ERAC ook meer traffic en leads?

Neem gerust contact met ons op voor een (digitale) kennismaking.

Meer cases